Ζυμαρικά με πέστο αβοκάντο και γαρίδες (νηστίσιμο)


Μία διαφορετική και πολύ νόστιμη σάλτσα για ζυμαρικά είναι το pesto αβοκάντο. Είναι νηστίσιμο αλλά δε χάνει καθόλου σε γεύση και φυσικά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις αντί για μαγιονέζα σε σαλάτες, σάντουιτς ή όπου αλλού νομίζεις πως ταιριάζει ή ακόμα και σαν ντιπ για κριτσίνια ή φρέσκα λαχανικά.
Βράζεις 250 γρ. ζυμαρικά al dente και παράλληλα σε ένα τηγάνι σοτάρεις με 2 κουτ.σ. ελαιόλαδο 250 γρ. γαρίδες για 1 λεπτό από την κάθε πλευρά. Αφαιρείς τις γαρίδες από το τηγάνι και σοτάρεις 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη, 1 μεγάλο καρότο ψιλοκομμένο και 1/2 κούπα αρακά. Προσθέτεις λίγο από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά και μαγειρεύεις για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. 

Βάζεις στον πολυκόφτη 1 ώριμο αβοκάντο, 1/2 κούπα καρύδια, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, 1 σκελίδα σκόρδο, χυμό από 1/2 λεμόνι και το ξύσμα του, 2 κουτ.σ. ελαιόλαδο, 1 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκιά, λίγο μπούκοβο ή 1 μικρή πιπερίτσα τσίλι, 1/2 ματσάκι δυόσμο, αλάτι και λίγο από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά. Πολτοποιείς μέχρι να έχεις μια απαλή σάλτσα. 

Μεταφέρεις τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τα λαχανικά και προσθέτεις το πέστο αβοκάντο. Ανακατεύεις καλά και σερβίρεις με φρέσκα ντοματίνια, ξύσμα λεμονιού και φρέσκο δυόσμο.  

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!  
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια